INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER
Als een rugzak te zwaar wordt...

Gerichte ondersteuning voor duurzaam herstel bij werkgerelateerde klachten
Elke medewerker draagt een rugzak vol verhalen. Verhalen over successen en uitdagingen, maar ook over stress, zorgen en persoonlijke worstelingen. Niet alles kan of wordt op de werkvloer gedeeld, terwijl deze verhalen wél invloed hebben op het functioneren. Werkgerelateerde stress, burn-out en overspanning ontstaan niet in een vacuüm – ze zijn vaak het resultaat van langdurige psychosociale belasting, zowel op het werk als in de privésfeer.
Bij NLT Lab bieden we gespecialiseerde herstelzorg waarin we niet alleen luisteren naar het verhaal van uw medewerker, maar ook samen werken aan duurzaam herstel. We helpen patronen te herkennen, perspectief te creëren en praktische stappen te zetten naar een gezonde werkbalans.
WAT MAAKT ONZE BEHANDELING UNIEK
Verdieping in het persoonlijke verhaal
Wij luisteren naar de ervaringen van de medewerker en analyseren patronen in denken, emoties en gedrag die herstel in de weg staan. Hierdoor krijgt de medewerker inzicht in belemmerende patronen en kan hij of zij werken aan nieuwe, helpende perspectieven.
.
Werkgever en thuisfront betrekken
Herstel gebeurt niet in isolatie. Door gesprekken met de werkgever en het thuisfront te integreren in het traject, ontstaat meer begrip en kunnen gezamenlijke oplossingen worden verkend. Dit draagt bij aan een soepele re-integratie en een duurzame terugkeer naar het werk.
.
Een waardevol naslagwerk voor inzicht en reflectie
Na afronding van de behandeling ontvangt de medewerker een uitgebreid narratief verslag, inclusief uitgeschreven verhalen en huiswerkopdrachten. Dit helpt om patronen te herkennen, gesprekken te reflecteren en inzichten vast te houden.
.
Kortdurend en effectief
Ons traject bestaat uit 8 sessies, waarin we doelgericht werken aan herstel en duurzame verandering. Dit zorgt voor een efficiënte, effectieve aanpak met blijvend resultaat. Meer informatie behandelplan.
.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Herstelzorg voor werkgerelateerde psychische klachten wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In de meeste gevallen neemt de werkgever de kosten op zich. Afhankelijk van de polis kunnen de kosten soms worden gedeclareerd via een bedrijfsverzekering of via het UWV bij een ziektewetuitkering.
.
MEER WETEN OF DOORVERWIJZING?
Wilt u meer informatie of bespreken hoe wij uw medewerker kunnen ondersteunen? Neem gerust contact met ons op.
VOORDELEN VOOR DE WERKGEVER
✅ Sneller en duurzaam herstel – Ons kortdurende traject van 8 sessies helpt medewerkers sneller herstellen en re-integreren, waardoor langdurig verzuim wordt beperkt.
✅ Inzicht in onderliggende factoren – Door verdieping in het persoonlijke verhaal krijgen medewerkers inzicht in belemmerende patronen, wat voorkomt dat klachten zich herhalen.
✅ Actieve betrokkenheid van werkgever – Door gesprekken met de werkgever te integreren, ontstaat meer wederzijds begrip en kunnen duurzame werkafspraken worden gemaakt.
✅ Praktisch en effectief – Onze aanpak combineert diepgang met praktische toepasbaarheid, waardoor de medewerker direct handvatten krijgt om weer grip te krijgen op werk en welzijn.
✅ Preventie van terugval – Het narratieve verslag biedt de medewerker een blijvend naslagwerk om patronen te herkennen en zelf de regie over zijn herstel te behouden.
✅ Minder verzuimkosten – Een snellere en duurzame re-integratie vermindert de kosten van langdurig ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit op de lange termijn.